Обвиняеми за кражба в особено големи размери от къща в гр. Костинброд са с мерки за неотклонение „задържане под стража“

12 Април 2024 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – взломна кражбата от частен имот в особено големи размери.

През деня на 04.04.2024 г. от къща в гр. Костинброд били отнети крупна парична сума в различна валута – лева, евро, британски паунди, щатски долари, множество златни накити, часовници, в т.ч. един златен, таблет, м. „Самсунг“. Паричните средства са на обща стойност около 180 000 лева.

Наказателното производство започна с оглед на местопроизшествие, а впоследствие с претърсвания и изземвания в условията на неотложност. Приобщени са веществени доказателства. Назначена е и е изготвена видеотехническа експертиза на записите от камери за видеонаблюдение.

Извършителите на престъплението са установени. Първоначално е задържан единият от тях - Н.С. (на 48 години), а няколко дни по-късно в с. Бързия, област Монтана, и съучастникът му - Н.И. (на 47 години).

От справка за съдимост е видно, че Н.С. е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми.

По искане на Окръжна прокуратура-София съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.