СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ОБВИНИ МЪЖ, НАНЕСЪЛ ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА НА СЪПРУГАТА СИ И СЕ ЗАКАНИЛ С УБИЙСТВО СПРЯМО НЕЯ И ДЪЩЕРЯ ИМ

11 Април 2024 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж нанесъл телесна повреда на съпругата си и се заканил с убийство спрямо нея и дъщеря им.

На 09.04.2024 г. около 23,30 часа в жилище в гр.София, обвиняемият Д.С. удрял с ръце и крака по тялото и главата съпругата си, вследствие на което й причинил лека телесна повреда. Жената избягала в друга стая, а Д.С. започнал да блъска и рита вратата на стаята и се заканил с убийство към съпругата си с думите: „Ще те убия“. След това обвиняемият се заканил на дъщеря си, че ще я убие, като едновременно с това замахнал с чук към нея. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 1 и  т. 3, вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2  от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Д.С. е задържан за срок до 72 часа.

Днес,11.04.2024г., наблюдаващ прокурор внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.