ЗА ДЕН В СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА СА ОБВИНЕНИ И ЗАДЪРЖАНИ ТРИМА МЪЖЕ, НАНЕСЛИ ТЕЛЕСНИ ПОВРЕДИ НА ЖЕНИ В УСЛОВИЯТА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

3 Април 2024 г.

За един ден в Софийска районна прокуратура са привлечени към наказателна отговорност трима мъже, нанесли телесни повреди на жени в условията на домашно насилие.

На 30.03.2024 г. в жилище в ж.к. „Овча купел“ в гр. София обвиняемият М.А. ударил в лицето С.Я. и й причинил лека телесна повреда, изразяваща се в травматично увреждане, реализирало медико-биологичния признак „болка и страдание“.

На 01.04.2024 г. в ж.к. „Студентски град“ в гр. София обвиняемият И.Ц. ударил бременна жена, с която живее на семейни начала. Вследствие на което й причинил лека телесна повреда.

На 01.04.2024г. около 21,00 часа в апартамент в ж.к. „Младост“ в гр. София обвиняемият В.Б. удрял с ръце по главата и тялото и ритнал жената, с която живее на семейни начала. Вследствие на ударите й причинил лека телесна повреда.

Трите деяния са извършени в условията на домашно насилие. Образувани са три досъдебни производства за престъпления по чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.130, ал.1 от НК и по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 2 НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

С постановления на наблюдаващите прокурори М.А., И.Ц. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.