Софийска районна прокуратура обвини мъж, причинил катастрофа с пострадал при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

5 Февруари 2024 г.

Софийска районна прокуратура обвини мъж, причинил катастрофа с пострадал при шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

На 04.02.2024 г. около 03,45 часа, при управление на лек автомобил, марка „Ситроен“, по бул. „Александър Малинов“ обвиняемият М.В. нарушил правилата за движение по пътищата и причинил катастрофа, при която по непредпазливост са нанесени три средни телесни повреди на мъж. На обвиняемият са направени „Drug test 5000” и „Дрегер 7510“, чийто резултати показали, че М.В. е шофирал след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,99 на хиляда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.3, б. „а“, вр. чл. 343, ал.1, б. „б“, вр. чл. 342, ал1 от НК.

С постановление на прокурор на М.В. е наложено задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд спрямо обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.