Софийска районна прокуратура предаде на съд Д.Д. и П.Б., укрили чужди леки автомобили в гараж в гр. София

21 Декември 2023 г.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама мъже за укривателство на движими вещи.

Д.Д. и П.Б. са обвинени за това, че за времето от неустановен час на 06.04.2023 г. до около 05,40 часа на 07.04.2023 г. в гараж в ж.к. „Надежда“ в гр. София, при условията на продължавано престъпление с две деяния, с цел да набавят за себе си имотна облага са укрили 2 леки автомобила марка „Тойота“ на обща стойност 86 274 лв. Леките автомобили са придобити чрез престъпление, като в багажниците им се намерени техните регистрационни табели, а върху тях са били поставени регистрационни табели на други коли. П.Б. е обвинен и за това, че е държал в същия гараж радиосредства, които излъчват в етера, без да има разрешение за това.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 215, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 348, б „а“ от НК. В хода на разследването са направени експертизи, разпитани са свидетели и са иззети множество веществени доказателства.

Разследването е приключило за 8 месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.

Предстои делото срещу Д.Д. и П.Б. да продължи в Софийски районен съд.