Ред за издаване на удостоверения за наличие/отсъствие на данни за образувани наказателни производства и повдигнати обвинения спрямо наказателноотговорни лица

18 Май 2016 г.

Ред за издаване на удостоверения

Считано от 16.05.2016 г. се въвежда следния ред за издаване на удостоверения за наличие/отсъствие на данни за образувани наказателни производства и повдигнати обвинения спрямо наказателноотговорни лица:

1.    Заявителите подават заявления лично или чрез пълномощник, като представят и документ за самоличност в звено „Регистратура и деловодство" на Софийска районна прокуратура - бул. „ Драган Цанков", ет.З, стая 325- гише №1. Заявители по смисъла на настоящата заповед могат да бъдат само физически лица, спрямо които се отнася исканата информация!

2.    Заявителят или пълномощникът му заплаща такса в размер на 2 (два) лева на служителя, приемащ документа или прилага към заявлението вносна бележка за извършен банков превод по сметка на Софийска районна прокуратура, като в полето „основание за плащане" се вписва „такса за издаване на удостоверение".

3.    Удостоверенията се изготвят в срок до три работни дни, като денят на подаване на заявлението не се брои.

4.    Непотърсени в 30-дневен срок удостоверения, могат да бъдат предоставени на заявителя след поискване - в рамките на следващия работен ден.

5.    Удостоверението се получава лично от лицето, за което се отнася или на упълномощен негов представител срещу подпис.

Прикачени документи