Деца от група „Зайче“ при ДГ „Еделвайс“ гр. Кюстендил гостуваха на районна прокуратура - гр. Кюстендил

10 Ноември 2023 г.

Деца от група „Зайче“ при ДГ „Еделвайс“ гр. Кюстендил гостуваха на районна прокуратура - гр. Кюстендил в рамките на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2023/24г.

В рамките на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2023/2024г. на 10.11.2023г. в Районна прокуратура Кюстендил гостуваха 20 деца от група „Зайче“ при ДГ „Еделвайс“ гр.Кюстендил, под ръководството на г-жа В. Стоянова и г-жа Д. Димитрова.

Учениците бяха посрещнати от Албена Разсолкова – районен прокурор на РП Кюстендил и Галина Димитрова – зам. районен прокурор на РП Кюстендил. Децата разгледаха „синята стая“, създадена в РП Кюстендил, като им беше обяснено нейното предназначение.

Децата бяха поканени в залата на Районна прокуратура гр.Кюстендил, където се проведе разговор на тема „Не на насилието между децата“ и им беше прожектиран филм на видеостената. Посланието към децата от представителите на РП Кюстендил беше „Да бъдем добри!“.

Децата получиха като подарък книжки за оцветяване, материали и Удостоверения предоставени от ВСС в рамките на Образователната програма, както и лакомства.