На 15 април 2015 година от 10.00 ч. до 16.00 ч. в Районна прокуратура Дупница ще бъде проведен „Ден на отворените врати“.

На 15 април 2015 година от 10.00 ч. до 16.00 ч. в Районна прокуратура Дупница ще бъде проведен „Ден на отворените врати“.

Каним граждани и журналисти да посетят сградата на Съдебната палата, в която се помещава прокуратурата, за да се запознаят с функционирането на системата, с възможностите за предоставяне на услуги и информация, с организацията на работа на прокурорите и служителите. През този ден ще бъдат осигурени достъп до деловодствата на прокуратурите и срещи с прокурори. По желание гражданите могат да присъстват на провежданите през деня съдебни заседания, в които вземат участие, изпълнявайки специфичните си дейности, съдии, съдебни заседатели, прокурори и адвокати.

Във връзка с отбелязването на деня на Българската конституция и в рамките на организирания „Ден на отворените врати“,  Районна прокуратура гр. Дупница, в партньорство с Център за обществена подкрепа гр. Дупница, ще проведе двудневно обучение на тема „Правният свят и ролята на непълнолетните в него“.

Инициативата е насочена към повишаване на правната култура на младите хора на гр. Дупница. Участие в мероприятието ще вземат ученици от Гимназия „Христо Ботев“ гр. Дупница, за които са подготвени специални обучителни материали.

Екип от прокурори ще запознае младите хора с основни понятия на наказателното право и процес. Участниците  ще имат възможност да се докоснат до работата на прокуратурата и разследването, да участват в практическа симулация по възникване, разследване и решаване на наказателно-правен казус  и да посетят изградената в ЦОП гр. Дупница „синя стая“.

Обучението ще се проведе на 14-и и 15-и април 2015г. в сградите на Районна прокуратура гр. Дупница и Център за обществена подкрепа гр. Дупница.