По внесен от Районна прокуратура - Дупница обвинителен акт срещу В.И. в Районният съд в Благоевград наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години.

По внесен от Районна прокуратура - Дупница обвинителен акт срещу В.И. Районният съд в Благоевград наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Той е признат за виновен в извършване на престъпление по чл. 167, ал. 2, пр. 2 от Наказателния кодекс – даване на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат.

На 22.10.2015 г., около 17 ч., в гр. Дупница, по време на избирателна кампания за предстоящите избори за общински съветници и кметове, подсъдимият В.И. дал на Т.Д. сума в размер на сто лева с цел да я склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат. Срещу тези пари тя трябвало да гласува за определен кандидат.

Присъдата е потвърдена от ОС – Благоевград.