Шест години лишаване от свобода при строг режим за убийство на дете на пътя

26 Януари 2016 г.

Днес, 26.01.2016 г. по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, състав на Окръжен съд – Сливен постанови шестгодишна присъда лишаване от свобода при първоначален строг режим спрямо подсъдимия Я. Ч., който преди по-малко от четири месеца, на 04.10.2015 г. в сливенския квартал Речица, като неправоспособен водач на МПС и в пияно състояние предизвика пътно-транспортно произшествие, причинявайки смъртта на тригодишната Даниела Кирова, а след това избяга от местопроизшествието.

Днес, 26.01.2016 г. по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, състав на Окръжен съд – Сливен постанови шестгодишна присъда лишаване от свобода при първоначален строг режим спрямо подсъдимия Янко Чакалов, който преди по-малко от четири месеца, на 04.10.2015 г. в сливенския квартал Речица, като неправоспособен водач на МПС и в пияно състояние предизвика пътно-транспортно произшествие, причинявайки смъртта на тригодишната Даниела Кирова, а след това избяга от местопроизшествието.

Съдебното разглеждане на делото протече по правилата на съкратеното съдебно следствие, поради което наказанието по поисканата от Окръжна прокуратура – Сливен присъда от девет години лишаване от свобода бе редуцирано съгласно чл.58а, ал.1 от НК с една трета. Съдът изцяло възприе и искането на прокуратурата за привеждане в изпълнение на по-ранно наложена условна присъда от три месеца лишаване от свобода на подсъдимия. Уважено бе и искането на Окръжна прокуратура – Сливен за изменение на мярката за неотклонение на Чакалов от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“ и след постановяване на присъдата подсъдимият бе отведен в Следствен арест – Сливен.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.