Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд И.Д., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на две лица, настъпила при катастрофа

4 Март 2022 г.

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд И.Д. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на трето. Вредоносните последствия са настъпили в резултат от катастрофа. Престъпното деяние е осъществено на 25.07.2020 г. на път в землището в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. ал.3, б. „б“, предл.1, вр.ал.1, вр. чл.342, ал.1 от НК.

 

По време на разследването е установено, че обвиняемият се движил по пътния участък, управлявайки лек автомобил. Скоростта му на движение е била 98 км/ч, а допустимата за участъка е 90 км/ч. В резултат на превишената скорост превозното средство, управлявано от И.Д. навлязло в лентата в насрещно движение. В този момент по нея се движил друг лек автомобил. Между двете превозни средства настъпил удар. В резултат от катастрофата са починали мъж и жена, пътуващи в превозното средство, което не е управлявано от И.Д. Средна телесна повреда е получила майката на обвиняемия, която се е намирала в неговия автомобил.

 

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за 28.02.2022 г.