По искане на Окръжна прокуратура-Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й., обвинен в държане на над 272 гр. хероин и над 16 гр. метамфетамин, с цел разпространение

14 Февруари 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура-Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й. Той е обвинен за това, че противозаконно държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение – 59 гр. хероин, разпределен в 664 бр. пакетчета, 210 гр. хероин, поставен в полиетиленов плик, 3 гр. хероин в полиетиленов плик и над 16,5 гр. метамфетамин, поставен отново в полиетиленов плик. Й.Й. е извършил деянието в условията на опасен рецидив, като през втората половина на 2021г. е изтърпял ефективна присъда в Затвор по предходна такава отново, свързана с противозаконно държане на високорискови наркотични вещества. Престъплението е квалифицирано по чл.354а ал.ІІ от НК.

Деянието е осъществено на 10.02.2022г. в гр.Нова Загора Обл.Сливен, когато полицейските служители са извършили претърсване и изземване в жилище, обитавано от обвиняемия.

Определението на Окръжен съд-Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.