Районна прокуратура –Сливен задържа осъждано лице за държане и отглеждане на наркотици

12 Май 2015 г.

На 07.05.2015 г., след получен сигнал за отглеждане на растения от рода на конопа, под ръководството на Районна прокуратура – Сливен, при условията на неотложност, е извършено претърсване и изземване в жилище, намиращо се в гр. Сливен.

На 07.05.2015 г., след получен сигнал за отглеждане на растения от рода на конопа, под ръководството на Районна прокуратура – Сливен, при условията на неотложност, е извършено претърсване и изземване в жилище, намиращо се в гр. Сливен. Разследващите са иззели около 300 грама суха листна маса канабис и 56 бр. растения от същия вид. Също така са открити и иззети около 4 гр. бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин.

В качеството на обвиняем е привлечен Ж.К. от гр.Сливен. Повдигнати са му обвинения по чл.354а, ал.3 от НК /държане на наркотични вещества/ и по чл.354в ал.3 от НК /отглеждане на растения от рода на конопа/.

Обвиняемият К. е криминално проявен и осъждан за престъпление по чл.159а от НК /трафик на хора/. Първоначално той е задържан с прокурорско постановление до 72 часа.

На 11.05.2015 г. по искане на Районна прокуратура - Сливен, Районен съд - Сливен  е взел спрямо К. мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Извършват се активни процесуално-следствени действия. Разследването по случая продължава.