Взета мярка "задържане под стража" на лица, за притежание на наркотични вещества

25 Октомври 2012 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, с определение на Окръжен съд - Сливен от 25.10.2012 г. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на лицата Й. ДР., В. Г. и Г. А.. Спрямо същите са повдигнати ...

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, с определение на Окръжен съд - Сливен от 25.10.2012 г. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на лицата Й. ДР., В.Г. и Г. А.. Спрямо същите са повдигнати обвинения за държане, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в големи размери. Мярка за неотклонение "Задържане под стража" е взета от Окръжен съд - Сливен и по отношение на лицето МЛ. М., на когото е повдигнато обвинение за държане, с цел разпространение, на високорисково наркотично вещество (метамфетамин) и за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие.

Обвиняемите са задържани на 22.10.2012 г. при проведена съвместна полицейска операция от органите на ОД на МВР – Сливен и ТЗ „БОП” – Сливен.

Образувани са две досъдебни производства, наблюдавани от Окръжна прокуратура – Сливен, разследването по които продължава.

При проведена операция от служители при ТЗ „БОП” – Сливен, в гр. Сливен е установен склад за съхранение на цигари без акцизен бандерол. Иззети са 109 000 кутии цигари, без бандерол, на стойност над 200 000 лв., както и парични средства, придобити от продажба на акцизни стоки без бандерол. Образувано е досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Сливен, за държане на акцизни стоки без бандерол и за „изпиране на пари”. Разследването по делото продължава, като в качеството на обвиняеми са привлечени лицата М. В. и ИВ. ИВ., спрямо които е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция".