Заловени лица в гр. Сливен по време на приемане на подкуп

23 Февруари 2012 г.

На 21.02.2012г. служители на ДАНС и ОД на МВР проведоха операция по залавяне на лица по време на получаване на подкуп в гр.Сливен. Операцията беше проведена по досъдебно производство №46/2012г. на Окръжна прокуратура Сливен, образувано с ...

На 21.02.2012г. служители на ДАНС и ОД на МВР проведоха операция по залавяне на лица по време на получаване на подкуп в гр.Сливен. Операцията беше проведена по досъдебно производство №46/2012г. на Окръжна прокуратура Сливен, образувано с оглед събирането на доказателства за корупционни практики в Затвора гр. Бургас по отношение на лица изтърпяващи наказание "лишаване от свобода". При операцията бяха задържани две лица в момент на получаване на сумата от 2000лв. при поискани 6000лв., за да упражнят влияние при вземане на решение от други длъжностни лица за предлагането на лишен от свобода за условно предсрочно освобождаване.

Разследването продължава, повдигнато е обвинение на двамата задържани за деяние по чл. 304б, ал.1 вр. чл.20 ал.2 от НК единият, от които е главен надзирател в Затвора гр. Бургас. Предстои разглеждане на искането на Окръжна прокуратурата за вземане на постоянна мярка "Задържане под стража".