По искане на Районна прокуратура – Троян задържаха  мъж за извършени грабеж и а кражба

11 Юни 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – Троян задържаха  мъж за извършени грабеж и а кражба

          По искане на Районна прокуратура – Троян взеха мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж за извършени грабеж на възрастна жена и за кражба на вещи от магазин.

           Прокуратурата е привлякла С.Й. в качеството на обвиняем за извършени при условията на съвкупност: за престъпление по чл. 198 от НК – за това, че около 17.00 часа на 29.05.2019г., в гр.Троян, обл.Ловешка, на отнел чужда движима вещ – дамски златен синджир с висулка на него от владението на Н. Н., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила – дърпане и скъсване на синджира от врата на възрастна жена, която била седнала на пейка пред дома си,

            и за престъпление по чл. 194 от НК – за това, че около 10.06 часа на 25.02.2019г., в гр.Троян,  от магазин „Т Маркет“, отнел чужди движими вещи: бутилка с уиски „Тюламор Дю“ и консерва „Говеждо с грах“ на обща стойност 31.38 лева, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои.

            Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемия е извършител на двете престъпленията, които са тежки и наказуеми с лишаване от свобода.  Обосновава задържането с наличието на реална опасност същия да извърши престъпление или да се укрие, с оглед непребиваването на обвиняемия на настоящия му и  постоянен адрес и укриването му непосредствено след извършването на престъплението.   Поради което съдът му взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.