Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд шофьор, причинил пътно произшествие с трима пострадали

13 Май 2019 г.

Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд шофьор, причинил пътно произшествие с трима пострадали

         Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил пътно произшествие с трима пострадали.

         Обвинението срещу С. Р. е за това, че на 30.05.2018 г., около 23.25 часа, на път ІІІ-305, в землището на с. Гложене, Ловешка област, при управление на лек автомобил  АУДИ А3, със скорост от 165 км/ч., нарушил правилата за движение като се движел с превишена скорост извън населено място, навлизал в лентата за насрещно движение и по непредпазливост  причинил средна телесна повреда на повече от едно лице - престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

         На 30.05.2018 г., около 23.25 часа, в землището на с. Гложене, Ловешка област, в посока София,  обвиняемият управлявал лек автомобил  АУДИ А3, като в колата пътувал и негов познат. По същото време, в обратна посока, към град Тетевен, се движил друг автомобил АУДИ. В зоната на завой, обвиняемият загубил устойчивост на автомобила си и навлизал в лентата за насрещно движение, при което  настъпил удар с насрещно движещ се лек автомобил. При катастрофата пострадали трима човека – спътника на обвиняемия и двама човека от насрещния автомобил.

         Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.