След споразумение с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха мъж за хулиганство и съпротива на полицаи

5 Април 2019 г.

След споразумение с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха мъж за хулиганство и съпротива на полицаи

           След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха на година и половина пробация мъж за хулиганство и съпротива на полицейски служители.

           Обвиняемият А. А се призна за виновен за това, че на 01.01.2019 г. в град Тетевен, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление, извършил непристойни действия, изразяващи се във викове, буйство, отправяне на ругатни и закани за саморазправа с Д. П. и К. А., повреждане на входна врата на жилищен блок и входна врата на апартамент, и повреждане рамката на врата на патрулен автомобил, собственост на ОД МВР Ловеч, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – двама служители на РУ МВР Тетевен, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - престъпление по чл.325, вр. чл.26 от НК.

           Наложено му е наказание – една година и шест месеца пробация, с пробационни мерки  – задължителна регистрация  по настоящ адрес; задължителни периодични срещи  с пробационен служител и  100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за една година.

           Споразумението има последици на влязла в сила присъда.