Брифинг  в Окръжна прокуратура – Ловеч за палежите на автомобили в гр. Троян и  намерените опасни вещества в района на гр. Луковит

17 Януари 2020 г.

Брифинг  в Окръжна прокуратура – Ловеч за палежите на автомобили в гр. Троян и  намерените опасни вещества в района на гр. Луковит

           Валентин Вълков, окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Ловеч и старши комисар Милен Маринов, директор на ОД МВР-Ловеч, на проведен брифинг днес, запознаха представителите на медиите  с основните моменти във връзка с разследването по две досъдебни производства.

           По досъдебното производството във връзка с опожарени автомобили на 14.01.2020г. в гр. Троян, е дадена информация, че са установени извършителят и подбудителят за палежа, като извършителят е задържан с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, а подбудителят е задържан за срок от 72 часа. Мотивите за извършване на престъплението са били лични и служебни отношения между подбудителя и собственика на единия от опожарените автомобили.

           По досъдебното производство, свързано с намерени опасни вещества в изоставени сгради в района на гр. Луковит, е сведена информация, че по делото е назначена експертиза за изследване на иззетите проби от намерените вещества, чиято задача е да установи какъв е характера на веществата и опасни ли са за околната среда. Общото количество на намерени вещества възлиза на около 9 тона. По случая, за срок от 24 часа, са били задържани двамата водачи на транспортни средства, превозващи част от намерените вещества.