По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч осъдиха мъж,  убил съпругата си

11 Януари 2019 г.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч осъдиха мъж,  убил съпругата си

        По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч мъж, убил съпругата си, е осъден на дванадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Съдът е разгледал делото по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се признава за виновен и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт от прокуратурата.

        Г. К. е признат за виновен за това, че на 28.01.2018 г, за времето от 02:00 до около 02:30 часа в гр.Троян, ж.к.“Лъгът“, умишлено умъртвил /като с нож нанесъл множество - 24 порезно-прободни рани в гръдната и коремната област/ Красимира К. на  35-годишна, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост - престъпление по чл.116, вр.чл.115 от НК

        Между обвиняемия и съпругата му често възниквали скандали, което се дължало на това, че съпругата употребявала алкохол, ставала агресивна, удряла го, при скандали му „вадила нож“ и се опитвала да го нарани, и продължавала да поддържа връзка с друг мъж. За скандалите и отношенията помежду им са били регистрирани заявителски материали в РУМВР-Троян, образувана преписка в Районна прокуратура-Троян и извършвани проверки. Въпреки издадена от съда Заповед за защита от домашно насилие,  по искане на жената обвиняемият ходил в апартамента. На 28.01.2018 г., след като жена му поискала да се срещнат, обвиняемият отново отишъл в апартамента. Когато пристигнал, пострадалата била много пияна и последвал скандал помежду им, при който след като жената му посегнала с нож, обвиняемият й нанесъл множество наранявания в областта на гърдите.

       Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Велико Търново.