Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на баща и син, обвинени в държане с цел разпространение на канабис

5 Януари 2024 г.

Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Д.Д. и Х.Д. Те са обвинени за това, че противозаконно са държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – канабис.

Престъплението е осъществено на 03.01.2024 година в к.к. „Слънчев бряг“, общ. Несебър. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, предл.4, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като е извършено в съучастие между обвиняемите, които са действали като съизвършители. 

Установено е, че канабисът е открит в автомобила, с който двамата мъже са се придвижвали. Превозното средство е проверено от полицейските служители. Общото тегло на откритата суха тревна маса е близо 1 килограм, установено от изготвената съдебно-химическа експертиза. По досъдебното производство са извършени претърсвания на четири отделни адреса, в които са установени други високорискови наркотични вещества. Техният вид и тегло предстои да бъдат установени.

Окръжен съд-Бургас е насрочил заседанието на 05.01.2024 година от 16.30 часа.