Прессъобщение 03.10.2014 г.

3 Октомври 2014 г.

По заведеното в Окръжна прокуратура-Бургас досъдебно производство от 11.09.2014 г., за извършено престъпление по транспорта от КОСТАДИН СТОЯНОВ СТОЯНОВ, по чл. 343 НК, за причинена смърт по непредпазливост на Красимира Красимирова Кънева, родена 2013 г., извършено в с. Крушевец, обл. Бургаска, е извършена съдебномедицинска експертиза, при която е изследвана кръвна проба, иззета от извършителя, по метода „Видмарк”.

По заведеното в Окръжна прокуратура-Бургас досъдебно производство от 11.09.2014 г., за извършено престъпление по транспорта от КОСТАДИН СТОЯНОВ СТОЯНОВ, по чл. 343 НК, за причинена смърт по непредпазливост на Красимира Красимирова Кънева, родена 2013 г., извършено в с. Крушевец, обл. Бургаска, е извършена съдебномедицинска експертиза, при която е изследвана кръвна проба, иззета от извършителя, по метода „Видмарк”.

От заключението на съдебномедицинската експертизата се установява, че към момента на причиняване на пътнотранспортното произшествие обв. КОСТАДИН СТОЯНОВ е бил в пияно състояние, с концентрация на алкохол 0,58 промила.

По делото е назначена тройна автотехническа експертиза, която следва да даде отговор на въпроса какъв е бил механизма на деянието. Заключението на експертизата следва да бъде изготвено в срок до 14 дни.

След изготвяне на заключението на назначената автотехническа експертиза предстои прецизиране обвинението на КОСТАДИН СТОЯНОВ.

Наблюдаващият делото прокурор и разследващият следовател са взели всички мерки за максимално срочно приключване на разследването.

Говорител на ОП-Бургас
прокурор Кр. Кателиева