По издадена от Окръжна прокуратура – Бургас Европейска заповед за арест, германските съдебни власти предават на българската държава Атанас Щерев, осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на момиче при катастрофа

28 Април 2017 г.

По издадена на 23.03.2017 г. Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Бургас германските съдебни власти разрешиха предаването на Атанас Щерев от гр.Бургас на българските си колеги. Спрямо Щерев има влязла в сила осъдителна присъда за срок от 3г. „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, за причиняване на смърт по непредпазливост на момиче на 18г., което е било блъснато с управлявания от него автомобил. Щерев се е отклонил от правосъдието на Република България напускайки страната, но е задържан на територията на Федерална Република Германия, въз основа на издадената Европейска заповед за арест.

Предстои утре (28.04.2017 г.) Щерев да бъде конвоиран от гр.Мюнхен до гр.София, след което да бъде преведен в Затвора – гр. Бургас за изтърпяване на присъдата.