Конкурс за заемане на една свободна щатна бройка за длъжността „експерт, обществени поръчки”

Окръжна прокуратура /ОП/ гр. Благоевград обявява конкурс за заемане на една свободна щатна бройка за длъжността „експерт, обществени поръчки” в звено „Финансово-стопанска и административна дейност“ в администрацията на ОП гр.Благоевград.

1. ОПИСАНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА:
Длъжността осигурява организирането и осъществяването на дейности и изпълнение на задачи, свързани с провеждането и възлагането на обществени поръчки, както и с изпълнение на договорите, свързани с тях. Изпълняващият длъжността участва в цялостния процес на планиране, подготовка, публикуване, изпълнение и контрол на сроковете на обществените поръчки, в т.ч. изготвяне на необходимата документация, делова комуникация със заинтересованите страни и други, свързани с предмета на дейността. Участва в избора на изпълнител за доставки и услуги за нуждите на ОП гр. Благоевград и РП гр. Благоевград и в случаите, когато възложителят не е длъжен да прилага процедурите по ЗОП.

Минималното основно трудово възнаграждение за длъжността е 1622 /хиляда шестстотин двадесет и два/ лв., върху което се начислява допълнително възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит.

2. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА:
Посочената длъжност може да се заеме от лице, което:
2.1 е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
2.2 е навършило пълнолетие;
2.3 не е поставено под запрещение;
2.4 не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
2.5 не е лишено по съответния ред от правото да заема определената длъжност;
2.6 отговаря на изискванията за несъвместимост по чл.340а, ал.2 от ЗСВ;
2.7 има завършено висше образование образователна-квалификационна степен „магистър“ в областта на правните и икономически науки.
2.8 общ трудов стаж не по-малко от 5 /пет/ години.
2.9 отговаря на изискванията за заемане на длъжността, предвидени в: нормативните актове, Правилник за администрацията на Прокуратурата на Република България /ПАПРБ/; Класификатора на длъжностите в администрацията на ПРБ и в длъжностната характеристика за длъжността.

3. СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ.
Кандидатът следва да притежава:
3.1 познаване на нормативната уредба, регламентираща обществените поръчки и дейността на органите на съдебната власт;
3.2 общи компютърни умения, включително MS Office (Word, Excel, Outlook);
3.3 добра езикова и писмена култура;
3.4 практически умения за работа с компютърна и офис техника.

4. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
4.1 писмено заявление, подписано от кандидата, в което са описани приложените към него документи;
4.2 декларация от кандидата по образец, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария,; не е поставен под запрещение; не е лишен от правото да заема посочената в т.1 длъжност;
4.3 подробна автобиография;
4.4 заверено от кандидата копие от диплома за завършено висше образование;
4.5 медицинско свидетелство за започване на работа;
4.6 заверени от кандидата копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионален опит;
4.7 други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността по преценка на кандидата;
4.8 от кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите да бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.
4.9 декларация по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ /попълва се от лицето, класирано на първо място в конкурсната процедура/.

5. НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА И ОЦЕНЯВАНЕ НА КАНДИДАТИТЕ:
5.1 Конкурсът се провежда от комисия като същият преминава през три етапа:
Първи етап – подбор по документи. Комисията отстранява от участие в процедурата кандидатите, които не отговарят на изискванията за заемане на длъжността или не са представили, в срока по т.6, документите по т.4.1–т.4.6 и т.4.8 – в случай, че свидетелството за съдимост се изисква от кандидата, т.к. не е получено по електронен път от Министерството на правосъдието. Комисията съставя списъци на допуснатите до втори етап и на отстранените кандидати. Двата списъка се публикуват на интернет-страницата на ОП гр.Благоевград и се поставят на входа на ОП гр.Благоевград.
Втори етап – проверка на уменията по т. 3 на кандидатите.
Трети етап – събеседване с класираните на първите три места кандидати.
5.2 Оценяването на професионалните умения на кандидатите се извърша съгласно „Методика за оценка на кандидатите“, която се изготвя от комисията, утвърждава се от административния ръководител и се публикува на интернет-страницата на ОП гр.Благоевград.

6. МЯСТО И СРОК НА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ:
Място на подаване – Съдебна палата гр.Благоевград, пл.“Васил Левски“ № 1, ОП гр.Благоевград, ет.4, кабинет № 21, всеки работен ден от 09,00 до 12,00 часа и от 13,30 до 16,30 часа. На разположение на кандидатите е типова длъжностна характеристика за длъжността „експерт, обществени поръчки”.
Срок за подаване на документите – един месец, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението. Кандидатите подават документите лично или чрез пълномощник /с пълномощно с нотариална заверка на подписа/.

7. Съобщения свързани с конкурса, включително решенията на комисията и образците на декларациите по т.4.2 и т.4.9 се публикуват на интернет-страницата на ОП гр.Благоевград: http://www.prb.bg/bg/opblagoevgrad/, раздел „Кариери/Конкурси” и се поставят на входа на ОП гр.Благоевград.

Обявата за конкурса е публикувана на 29.01.2024 г. във вестник „Струма“

6 Март 2024 г.
Обновление

Списък на допуснати кандидати до втори етап

19 Март 2024 г.
Обновление

Методика за оценка и подбор на кандидатите

29 Март 2024 г.
Обновление

Списък на допуснати кандидати до трети етап

29 Март 2024 г.
Обновление

Съобщение за отлагане на конкурсната процедура

18 Април 2024 г.
Обновление

Окончателно класиране на кандидатите за експерт обществени поръчки