В късните часове на 08.10.2018 г. Софийска районна прокуратура задържа 22-годишен криминално проявен, за кражба на пари от вендинг – автомат
В късните часове на 08.10.2018 г. Софийска районна прокуратура задържа 22-годишен криминално проявен, за кражба на пари от вендинг – автомат

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 24.09.2018 г., в гр. София, ж.к. „Студентски град“, ул. „Жак Натан“ 9, вх. Б, от вендинг – автомат марка „Зануси“, чрез използване на техническо средство – метален нож, както и чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – изкривил планките на заключващия механизъм, са отнети чужди движими вещи – паричната сума от 600 лв., от владението на Б. П., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Я. Христов, на 22 който е многократно осъждан, а настоящото деяние се явява извършено в условията на повторност – след като е осъден с влязла в сила присъда за същото престъпление.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по  чл. 195, ал. 1, т.7, т. 3, пр. 1 и т.4,  вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, вечерта на 08.10.2018 г., наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.