Софийска районна прокуратура задържа лице за извършена кражба на вещи от автомобил, паркиран на паркинга на голям търговски център в столицата
Софийска районна прокуратура задържа лице за извършена кражба на вещи от автомобил, паркиран на  паркинга на голям търговски център в столицата

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

   На 12.01.2018 г., около 09.20 часа, в гр. София, бул. „Ал. Стамболийски“ 101, МОЛ – София, паркинг ниво „-2“, от паркиран лек автомобил „Мерцедес“, чрез използване на техническо средство – заглушаващо сигнала на заключващия механизъм на автомобила устройство, са отнети чужди движими вещи – портфейл, съдържащ сумата от 220 лв., както и два броя слънчеви очила, от владението на Н., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

   В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е П. Карамихов. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“ НК.

   Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.