Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за извършена „телефонна измама“; на пострадалата е причинена вреда в размер на близо 9000 лв.
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за извършена „телефонна измама“; на пострадалата е причинена вреда в размер на близо 9000 лв.

С внесен от СРП обвинителен акт, Т.  Митев е обвинен в това, че:

На 28.02.2017 г. в гр. София, ж.к. „Овча купел“, като помагач, действайки в съучастие с неустановено по делото лице (извършител), с цел да набави за себе си и за другиго (за неустановения извършител на деянието), имотна облага, умишлено улеснил извършването на престъпление от неустановеното по делото лице; последното от своя страна възбудило у И. Б. заблуждение, представяйки се за „инспектор Павел Лазаров от „Държавна сигурност“, като й заявил че  „му е необходимо съдействие по повод на установяването и залавянето на група измамници“, като за целта трябва да бъде набавена определена парична сума.  Б., заблудена от така формираните у нея неверни представи, предала на Митев паричната сума от 500 лв., както и голямо количество златни бижута (часовници, пръстени, медальони), на обща стойност около 8350 лв. Митев от своя  страна, със собствения си и управляван от него таксиметров автомобил марка „Шевролет”, транспортирал до гр. Плевен бижутата и парите, като ги оставил на входната табела на града с надпис „Плевен”. Описаното деяние съставлява престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК.

Предстои делото срещу Митев да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.