Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа чужд гражданин за закана с убийство, както и за извършено от него хулиганство
Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа чужд гражданин за закана с убийство, както и за извършено от него хулиганство

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

   1. На 04.11.2018 г., около 17.00 часа, в гр. София, ж.к. „Гевгелийски“, в апартамент в жилищна кооперация, била отправена закана с убийство спрямо М. С., като към нея бил насочен пистолет и били изречени заплашителни реплики.

   2. На същото място и дата, около 17.40 часа, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят отправил обидни и цинични изрази и заплахи към полицейските служители от 03 РУ СДВР – Ш. и К., след което наплюл К. в лицето; деянието се отличава по съществото си с изключителен цинизъм.

   В хода на разследването е установено, че извършител на описаните по-горе деяния е лицето С. Хюсеин, на 38 години.

   Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК, както и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК.

   Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 08.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.