Задържан е участник в организираната престъпна група за телефонни измами, разбита през месец август 2019 г.

24-годишен от Кресна, обявен за издирване във връзка с телефонни измами, е задържан от служители на ГДГП и ГДНП на столичната аерогара на вход от Германия. Мъжът е привлечен като обвиняем по досъдебното производство за организирана престъпна група, извършваща телефонни измами. Седем от участниците в групата бяха задържани след операцията на ГДНП и Спецпрокуратурата на 30 август 2019 г., проведена в градовете Левски и София.
24-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за участие в организирана престъпна група, заедно с останалите 7 лица, задържани по време на операцията на 30 август. В хода на досъдебното производство са събрани доказателства съпричастността на лицето към извършена на 1 август в София телефонна измама. В схемата той е участвал като куриер, като е взел от млада жена инкриминираната сума от 11 000 лв. в района на Семинарията. След това той е заминал за Германия със семейството си, където се е укривал.
Мъжът е с наложена от прокуратурата мярка за задържане под стража за срок до 72 часа. Работата продължава под надзора на Специализираната прокуратура.