Съдът остави в ареста трима от групата за изнудвания и отвличания, двама са под домашен арест, за да се грижат за децата си

Специализираният наказателен съд остави в ареста трима от участниците в престъпната група за изнудвания и отвличаниня с цел придобиване на недвижими имоти, действала в столичния кв. „Малашевци“.

Съдът определи, че за Игнат Бенков, Мария Спасова и бившия нотариус Борис Янков са налице достатъчно данни за съпричастност към престъпленията, за които са обвинени. Прие изцяло и тезата на Специализираната прокуратура, че е налице реална опасност те да извършат нови престъпления.

За другите двама обвинени - Стоянка Георгиева и Георги Петров, съдът определи „Домашен арест”, за да могат да полагат грижи за двете си деца на

1 и 5 години.

Събраните до момента доказателства сочат, че „двигател“ на престъпната дейност на участниците в групата е бил бившият нотариус Борис Янков. При претърсването в дома му е иззет компютър, съдържащ файлове с множество предварителни договори за покупко-продажба на недвижими имоти и нотариални актове. Преди два месеца спрямо него е била изменена мярка за неотклоненние „Задържане под стража” по друго дело.

Продължава проверката за евентуално участие в престъпната дейност на групата и на длъжностни лица, служители в районите „Красна поляна“ и „Подуяне“, както и на двама нотариуси, при които най-често са се изповядвали „сделки“.