Уважено е искането на Окръжна прокуратура - Шумен от съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, отглеждал и държал с цел разпространение оранжерийна марихуана

49-годишният В. В. ще остане в ареста, след като днес, 8 ноември 2018 г., състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на прокуратурата. Срещу него се води досъдебно производство за засяване и отглеждане на 551 растения от рода на конопа в две наркооранжерии и държане с цел разпространение на марихуана – престъпления по член 354в, ал. 1 и по член 354а, ал. 1 от НК.

Наркооранжериите, стопанисвани от обвиняемия, са били открити от криминалисти от полицейското управление в гр.Велики Преслав при обход на района. Силната и специфична миризма, която се носела от тях, издала, че   оранжериите край село Хан Крум са засети с марихуана. Започнало наблюдение и на шести ноември тази година пристигнал обвиняемият, за да нагледа продукцията в оранжериите. При претърсването са открити  растения марихуана в различен стадий, а оранжерията била снабдена с поливна система. Иззети са 551 растения, а от фургон, ползван като сушилня за марихуана  -  три кашона и три чувала с полусуха листна маса – стръкове и съцветия на конопа. Общото им тегло е 27 кг.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което на В. В. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна.

 


виж още ...