Шуменският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура – Шумен и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за четворното убийство в Каспичан

Състав на Шуменския окръжен съд с определение от 28.09.2018г. взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 63-годишния обвиняем за четворното убийство в Каспичан П.П.

Депозираното искане от Шуменската окръжна прокуратура бе уважено, като съдът сподели аргументите на обвинението, че е налице обосновано предположение за авторството на четворното убийство, както и че има реална опасност обвиняемият П. П. да се укрие и да извърши друго престъпление, като за умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за четирите жертви начин и с особена жестокост, наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В съдебната зала обвиняемият за убийствата на 81-годишният Г.В., 70-годишната му съпруга Г.В., 48-годишната им дъщеря и 46-годишният им син заяви: „Ако ме пуснат сега, в Каспичан ще ме убият. Домът ми е запечатан и няма къде да отида, нямам и пари за парична гаранция“. 

Определението на Шуменския окръжен съд, с което на 63-годишният обвиняем П.П. е определена мярка за неотклонение „задържан под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна.