Районната прокуратура в Нови пазар задържа за срок до 72 часа трима, сред които и непълнолетен, за грабеж на възрастен човек

С постановление на прокурор при Районна прокуратура- Нови пазар в ареста за срок до 72 часа са задържани трима, сред които и непълнолетен младеж, извършили грабеж на възрастен човек в съучастие. Утре, 2 декември 2017 г., Районната прокуратура в Нови пазар ще внесе искания в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 34-годишния Г. Г., 30-годишния Т. А. и 17-годишния Т. Р. Те са привлечени като извършители за престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК.

На 14 ноември около полунощ с маски на главите тримата обвиняеми се промъкнали в дома на 78-годишен мъж от село Каспичан, който живеел сам. Със заплаха с нож поискали старецът да им каже къде държи парите си. Възрастният човек обяснил, че държи 150 лева под възглавницата си. Обвиняемите отнели парите, дебитната карта с ПИН-кода, мобилен телефон „Нокиа“ и фенерче и напуснали дома на възрастния мъж.

Под ръководството на Районна прокуратура гр.Нови пазар криминалисти от районното управление разкрили извършителите. Обвиняемите се опитали да прикрият действията си, като изгорили част от дрехите, с които били облечени в нощта на грабежа. Отнетият мобилен телефон бил захвърлен от мост на река в района на град Каспичан. Ограбените пари са похарчени от тримата за водка и шоколад.

С автомобил извършителите пристигнали във Варна и изтеглили от банкомат 160 лева от дебитната карта на ограбения. Материалите за това престъпление ще бъдат отделени от образуваното досъдебно производство за грабежа и ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжната прокуратура във Варна.

Единствен с чисто съдебно минало от тримата е непълнолетният Т.Р., Г.Г. е осъждан за управление на МПС без свидетелство, както и за използване на неистински документи. Т.А. е извършител на грабеж на телефон като непълнолетен, но е реабилитиран.

 

 


виж още ...