Окръжна прокуратура - Шумен предаде на съд мъж, причинил смъртта на двама в тежко пътно-транспортно произшествие
Съдебна палата Шумен

44-годишният Й. Г. от гр.Плевен е  предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура гр. Шумен за причиняване смъртта на двама души в тежко пътно-транспортно произшествие.

Пътният инцидент станал на 21 октомври 2016 г. около 12 часа, близо до шуменското село Развигорово. Подсъдимият управлявал автомобил „Опел корса“. На предната седалка се возела приятелката му. В лентата за насрещно  движение пътувал автомобил „Рено туинго“, управлявано от свидетел по делото. До него се возел баща му.

Когато двата автомобила според автотехническата експертиза се намирали на разстояние около 83 метра един от друг, Й. Г. навлязъл в лентата за насрещно движение. От челния удар двете коли се завъртели на пътя.

В резултат на пътното произшествие и причинената несъвместима с живота травма – разкъсване на аорта, 43-годишната приятелка на Й.Г. починала.

Смъртта на 78-годишния пътник в другия автомобил била в резултат на травма на гръбначния стълб, довел до развитието на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Нито един от двамата водачи на автомобили не бил употребил алкохол. Подсъдимият Й. Г. е осъждан и реабилитиран за шофиране след употреба на алкохол. От 1998 г., когато е придобил правоспособност да управлява МПС, Й.Г. е бил санкциониран многократно за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Предстои делото срещу Й.Г. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 3 до 15 години.


виж още ...