Окръжна прокуратура - Шумен задържа за срок до 72 часа гражданин на Молдова за грабеж на бензиностанция, придружен със средна телесна повреда

20-годишният гражданин на Република Молдова Т.Г. е привлечен като обвиняем за грабеж на бензиностанция, като за това била употребена сила.  Сред привличането на обвиняемия за извършеното престъпление по член 199, ал. 1, т. 3, във връзка с член 198, ал. 1, във връзка с член 129, ал. 2  от НК в съучастие с три неизвестни до момента лица, той е бил задържан за срок до 72 часа, с постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Шумен.

Тежкото криминално деяние е било извършено на 11 април 2018 год. на бензиностанцията на Пети километър край гр.Шумен. При грабежа е бела отнета метална каса с парична сума от 254 лева. Спрямо служителката в бензиностанцията е употребена сила, като ѝ е била причинена средна телесна повреда.  На клиент на бензиностанцията нападателите са причинили лека телесна повреда.

Окръжна прокуратура гр. Шумен ще внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Уведомено е посолството на Република Молдова.