Окръжна прокуратура - Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъж, държал кокаин

Окръжна прокуратура гр.Шумен внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Г.Т. Той е бил привлечен като обвиняем за държане на 8 грама кокаин – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, и с постановление е бил задържан за срок до 72 часа.

Обвиняемият е осъждан за умишлено убийство. Първата съдебна инстанция му налага наказание 16 години лишаване от свобода. Варненският апелативен съд изменил присъдата, като намалил размера на наложеното наказание на 10 години затвор, след като променил квалификацията на деянието – от квалифицирано убийство по член 116 от НК на убийство по член 115 от НК. През 2010 год. състав на Ловешкия окръжен съд освобождава от затвора предсрочно Г.Т., като му оставали да търпи още 3 години 3 месеца и 4 дни. На 9 октомври тази година му предстояло да бъде реабилитиран. Мъжът е осъждан и за три кражби.