Окръжна прокуратура - Шумен ръководи досъдебно производство срещу двама обвиняеми за промишлено производство на марихуана в големи размери

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен криминалисти от ОД на МВР-Шумен са разкрили наркооранжерия за промишлено отглеждане на марихуана в големи размери. За престъплението по член 354а, ал. 2, във връзка с ал.1 от НК са привлечени към наказателна отговорност 46-годишният Е. Б. от Велики Преслав и 42-годишният Ал. Н. от София. След привличането им като обвиняеми с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор в Окръжна прокуратура-Шумен те са задържани за срок до 72 часа. По внесено искане на Окръжна прокуратура-Шумен двамата обвиняеми от днес са с постоянни мерки за неотклонение, взети от Шуменския окръжен съд.  

В частен имот в село Кочово, наблюдаван в продължение на месеци, полицията намерила и иззела в петък, 16 февруари, 54 кг. суха маса марихуана. В наркооранжерията, изградена на голяма площ, били открити и 700 саксии с растения от рода на конопа в различен стадий на растеж.В сградата обвиняемите изградили модерни системи на капково напояване, освежаване на въздуха и отопление на растенията.

Огледът на наркооранжерията е продължил повече от едно денонощие. Иззето е цялото оборудване, торове и препарати за растителна защита. Стойността само на иззетата суха маса  марихуана се изчислява на 216 000 лева. 


виж още ...