Окръжна прокуратура - Шумен предаде на съд водач, причинил смъртта на друг в пътно-транспортно произшествие, при което шофирал с 1, 38 промила алкохол и висока скорост

На съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура гр.Шумен е предаден 19-годишният Т.Б., който при управление на МПС в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,38 промила причинил по непредпазливост смъртта на друг участник в движението – престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“, във връзка с ал. 1 от НК.

Тежкото пътно-транспортно произшествие станало на 3 ноември 2017 г., 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, Т.Б. управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км. в час той шофирал с 93 км. в час.

Младият мъж пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач К.И. починал на място.  От челния удар е пострадал и подсъдимият Т.Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.