Окръжна прокуратура - Шумен предаде на съд водач, причинил в тежко пътно-транспортно произшествие смъртта на четирима

На съд с обвинителен акт Окръжна прокуратура гр.Шумен е предала 47-годишния В. В. от гр.Силистра, причинил в пътно-транспортно произшествие смъртта на четирима. Престъплението по член 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „б“ от НК е извършено на 8 юли 2017 г. след челен удар между управлявания от подсъдимия автомобил „Тойота“ и колата на неправоспособния А.Р., един от загиналите. Още двама от пътуващите в колата на А.Р. са починали следствие на катастрофата. Возещият се на предната седалка до подсъдимия шофьор е четвъртата жертва на тежкия пътен инцидент, причинен от навлизането на автомобила на В.В. в лентата за насрещно движение. Пътник от колата на А.Р. е със средна телесна повреда, по-леко ранен е и возещ се в колата на подсъдимия пътник. 

Нито правоспособният В.В., нито неправоспособният А.Р. са употребили алкохол, гласи заключението на съдебно-химическата експертиза.

Окръжна прокуратура - Шумен в обвинителния акт сочи, като причина за инцидента проявената самонадеяност на подсъдимия и неспазването на правилата за движение по пътищата.

Предстои делото срещу 47-годишния В. В. да бъде насрочено за разглеждане в  съда.

 


виж още ...