Окръжна прокуратура - Шумен предаде на съд мъж, причинил по непредпазливост смъртта на свой колега

На съд с обвинителен акт Окръжна прокуратура - Шумен е предала 31-годишния Кр.К., който причинил поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност, смъртта на свой колега. Той ще отговаря за престъпление по член 123, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

На 24 септември 2016 г.пострадалият 51-годишен работник бил на работа в шуменска пивоварна. Авария на линията за пластмаса наложила спешен ремонт. Работникът се качил на мотокар и отишъл в склада за резервни части, който ще намирал на около 500 м. от цеха.

В същото време подсъдимият Кр.К. пътувал с друг мотокар в посока  към ремонтната работилница. Той се движел с по-висока скорост от допустимата за района на пивоварната. Около 18,20 часа при десен завой 31-годишният мъж видял, че срещу него се движи друго МПС. Задействал в авариен режим спирачната система на мотокара, но въпреки това последвал удар между двете МПС. При него на земята паднал пострадалият работник, който бил без предпазен колан. Смъртта му настъпила в 19,50 ч. вследствие на многофрагментно счупване и раздробяване на тазовия пръстен, предизвикало травматичен шок. 

Делото срещу Кр.К. ще бъде разгледано в Шуменския окръжен съд.