Окръжна прокуратура - Шумен предаде на съд жена за подкуп на полицейски служители

58-годишната А.М. е предадена на съд с обвинителен акт от Окръжна прокуратура гр.Шумен по бързо производство за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба. Престъплението по член 304а, ал. 1 от НК се наказва с „лишаване от свобода“ до 10 години и глоба до 15 000 лева.

На 23 октомври тази година подсъдимата и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Водач на автомобила, който бил със служебно прекратена регистрация през август, бил неправоспособен водач. В близост до зърнобаза „Сливак“ пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители. Водачът бил притеснен, тъй като освен че не притежавал правоспособност за управление на автомобил, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил обратен завой, за да избегне проверката. След кратко преследване колата била спряна.

Подсъдимата държала банкнота от 20 лева. Била предупредена няколко пъти от полицейския служител да прибере парите си. Въпреки това А. М. оставила банкнотата на таблото на полицейския автомобил. На неправоспособния водач били съставени три акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.

Срещу А. М. е образувано бързо производство за подкуп, даден на полицейски орган. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.


виж още ...