Окръжна прокуратура - Шумен постигна осъдителна присъда за бившия ръководител на „Напоителни системи“ ЕАД, признат за виновен за умишлена безстопанственост от Шуменския окръжен съд

Окръжна прокуратура - Шумен постигна осъдителна присъда за бившия ръководител на хидротехнически район в „Напоителни системи“ в Шумен Ю.В. На 12 февруари 2018 г., 48-годишният подсъдим е признат за виновен за умишлена безстопанственост като ръководител на предприятието от състав на Шуменския окръжен съд, и му е наложил наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.С присъдата си съдът лишава и от правото да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 2 години.

Съдът признава за виновен Ю. В., който в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължавано престъпление по член 219, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК от началото на август до 13 септември 2013 г. не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета за предприятието – 49 003 лева.

Осъдителната присъда на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.


виж още ...