Окръжна прокуратура - Шумен поема по компетентност досъдебно производство за държане с цел разпространение на 80 кг. марихуана в частен дом в кв.„Дивдядово“, собственост на инспектор от Агенцията по храните

Окръжна прокуратура гр.Шумен поема по компетентност досъдебно производство наблюдавано до момента от Районна прокуратура-Шумен, след като в частен дом в кв. „Дивдядово“ са открити 80 кг. стебла и листа марихуана в процес на сушене. Открито е и количество суха маса.

Собственикът на къщата, където се извършвал процесът на сушене, бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР - Шумен по сигнал. Тестван с техническо средства, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Така се стигнало до разплитане на случая.

32-годишният мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, отвел полицейските служители в дома си. Разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край преславско село.

Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 3 метра. 

Предстои инспекторът от Агенцията по храните в Шумен, държал с цел разпространение и произвеждал марихуаната, да бъде привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура - Шумен.

Днес във връзка с досъдебното производство ще бъде дадена пресконференция от Административния ръководител на ОП – Шумен и Директора на ОД на МВР-Шумен, на която ще бъдат огласени подробности.