Образувано бързо производство за купуване на гласове в исперихско село.

   С постановление на Районна прокуратура - Исперих от 19.10.2019 г. е образувано бързо производство срещу 2 лица за престъпление по чл.167 ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Установено е, че двамата са давали имотни облаги с цел склоняване на населението в исперихско село да упражняват избирателното си право по отношение на определен кандидат.

  Окръжна прокуратура – Разград припомня, че в специалната част на НК от чл.167 до чл.169 "г" са обхванати всички хипотези на престъпленията против политическите права на гражданите.

  Някои от нормите предвиждат не леки наказания от 1г до 7 г, от 2г до 7 г. лишаване от свобода, както и глоби над 10 000 лв. Към наказателна отговорност могат да бъдат привлечени абсолютно всички наказателно отговорни лица за, които има доказателства, че участват в контролиран вот.


виж още ...
    • Месечен бюлетин

                                                                С П Р А В К А

       Във връзка с указанията на Главен прокурор за начина на взаимодействие на прокуратурата с представители на медиите през месец март 2020 година /Окръжна прокуратура Разград и трите районни прокуратури в Разградски съдебен район/

    • Месечен бюлетин