Прокурори от Белгия и Босна и Херцеговина обмениха опит със свои колеги от Окръжна прокуратура – Бургас и Районните прокуратури в Бургас, Поморие и Несебър.

Прокурори от Белгия и Босна и Херцеговина обмениха опит със свои колеги от Бургас, Поморие и Несебър. Посещението на държавните обвинители Майк Ваннесте и Самир Селимович  е част от Обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение. Техни домакини бяха прокурорите Галя Маринова и Йорданка Дачева от Окръжна прокуратура – Бургас. 

В рамите на визитата си, която  бе в дните от 03.06.2019 г. до 07.06.2019 г., гостите имаха възможност да посетят съдебни заседания в Бургаския окръжен съд и лично да се запознаят със спецификата в работата на прокурорите от Окръжна прокуратура – Бургас и Районните прокуратури в Бургас, Поморие и Несебър. По време на престоя си Майк Ваннесте и Самир Селимович проведоха срещи и със старши комисар Калоян Калоянов  Директор на ОД  на МВР – Бургас, посетиха районни полицейски управления, където дискутираха конкретни действия по разследването с разследващи полицай. Част от посещенията им бяха свързани и с местата за настаняване на лишени от свобода – Затвора в гр. Бургас и ОЗТ „Дебелт“.  Прокурорите от Белгия и Босна и Херцеговина посетиха Гранична полиция и Морска гара, където се запознаха с най-модерните техники по охрана на морската и сухопътната ни граници, както и единната система за наблюдение на морската ни граница с Република Турция.