Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за причиняване на средна телесна повреда

22 Октомври 2020 г.

Днес, 22.10.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия И. В. за това, че чрез нанасяне на удари с ръка в областта на лицето на Н. С., му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в „счупване на челюст“ - престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 28.09.2019 г., около 12,20 ч.,  обвиняемият И. В. се придвижвал с мотопед по бул. „Симеоновско шосе“, в гр. София. На кръстовището с бул. „Г. М. Димитров“ той минал пред лек автомобил, управляван от Н. С., създавайки предпоставка за възникване на ПТП. По този повод Н. С., който пътувал със съпругата си П. С., подал звуков сигнал с клаксона на автомобила, при което обвиняемият започнал да отправя реплики към него.

В един момент И. В. изравнил мотопеда си с автомобила на Н. С. и настоял двамата да спрат, за да се „разберат“. Двамата спрели превозните средства и се приближили непосредствено един до друг. Последвала размяна на реплики между тях. В един момент обвиняемият се отдръпнал от Н. С., застанал със свити в юмрук ръце срещу него и в съвсем кратък интервал от време нанесъл два удара с ръка в областта на лицето на Н. С. По този начин му причинил травматично увреждане „счупване на челюст“. От ударите пострадалият паднал, а обвиняемият продължил да му нанася удари. В този момент П. С. се опитала да преустанови действията на обвиняемия спрямо съпруга ѝ, като застанала пред И. В. Той я избутал настрани, с намерение да продължи физическата си саморазправа с Н. С. След намесата на неволен свидетел на инцидента и след като забелязал, че към тях се приближава и още едно лице, обвиняемият преустановил действията си спрямо Н. С и бързо напуснал мястото на инцидента с мотопеда.

П. С. незабавно потърсила съдействие на телефон 112, като посочила регистрационния номер на мотопеда на обвиняемия. Пострадалият Н. С. бил насочен към болнично заведение.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо обвиняемия И. В. била взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои делото срещу него да продължи в съда.