Двама мъже са задържани за отглеждане на канабис при Специализирана полицейска операция на РУ – Харманли под наблюдението на Районна прокуратура – Харманли

21 Септември 2020 г.

Днес, 21 септември 2020 г., двама мъже са задържани при Специализирана полицейска операция на РУ – Харманли за противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечени населени места на територията  на гр. Харманли и региона. Акцията е преминала под надзора на Районна прокуратура – Харманли.

На 21 септември 2020 г., в землището на гр. Харманли, в района близо до река Марица и река Харманлийска, в местността „Съединението“ , са били установени и задържани Х.И., на 70 г., и А.И., на 74 г., в момент на полагане на грижи и обработване на нива със засети множество растения, с височина около 3 метра. При тестване с полеви наркотест растенията са реагирали на високорисковонаркотично вещество - канабис. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и оглеждане на растения от рода на конопа. Разследваното по случая продължава.