Истината за КТБ ще бъде изнесена в съда, заяви главният прокурор Сотир Цацаров

19 Септември 2014 г.

Истината за КТБ няма да бъде скрита - тя ще се изнесе в съда, заяви главният прокурор. Според него парите на вложитилите трябва да бъдат гарантирани така както е по закон.

На 19 септември 2014 г. главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, вътрешният министър Йордан Бакалов, окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов участваха в съвместна пресконференция в Пловдив по повод на разкрито убийство от 2007 г. Разкриването е в изпълнение на заповед на главния прокурор от миналата година, с която се изисква продължаване на разследванията по спрени дела за извършени тежки престъпления.

За периода от 1999 до 2013 г. в Пловдив има 21 неразкрити убийства. 14 от тях са извършени с огнестрелни оръжия, посочиха участниците в пресконференцията.

В отговор на журналистически въпроси, г-н Цацаров заяви, че молбата за екстрадиция на Цветан Василев е подписана вчера и днес трябва да бъде предявена от Министерството на правосъдието до компетентните сръбски власти. Оттук-насетне всичко е в ръцете на сръбския съд, добави главният прокурор. В момента повдигнатото обвинение на Цветан Василев от българската прокуратура е за длъжностно присвояване в особено големи размери за близо 206 млн. лева (чл.203, ал.1, вр. чл. 20, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс).

Истината за КТБ няма да бъде скрита - тя ще се изнесе в съда, каза още главният прокурор.Според него парите на вложитилите трябва да бъдат гарантирани така както е по закон.