Трима осъдени за държане на акцизни стоки без бандерол, след споразумения с Районна прокуратура – Русе

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Русе, 24-годишна жена е осъдена на седем месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено за срок от три години и глоба в размер на 3750 лева за държане на цигари без бандерол. Ивелина М. се призна за виновна за това, че на 01.06.2017 г. в гр. Русе, държала акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове: 500 кутии цигари “BUSINESS ROYALS”, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност 3750 лв., като случаят е немаловажен. Престъпление по чл. 234, ал.1, пр. 2 от НК.

След споразумение с Районна прокуратура – Русе 39-годишен мъж е осъдени за държане на тютюн без бандерол. Ертуран А. се призна за виновен за това, че на 25.05.2017 г. в гр. Русе на ГКПП Дунав мост държал акцизни стоки: 100 броя пакети тютюн за пушене с наргиле, марка “Al Fаkher – Mint”, като всеки пакет е с тегло от 1 кг., всички без акцизен бандерол, на обща стойност 36 000 лв., като случаят е немаловажен и предметът на престъплението е в големи размери. Наложено му е наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване на основание чл. 66 ал.1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години и шест месец.

Също след споразумение с прокуратурата турски гражданин Ведат Й. се призна за виновен и е осъден за това, че на 12.06.2017 г. в гр. Русе на ГКПП “Дунав мост” държал акцизни стоки - 240 кутии цигари, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, на обща стойност 1800 лв., като случаят е немаловажен. За това деяние е осъден на осем месеца лишаване от свобода, условно с три години изпитателен срок.

Предметът на престъпленията се отнема в полза на държавата.

Споразуменията има последици на влезли в сила присъди.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка