Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинено ПТП на пешеходна пътека в центъра на столицата, от което е последвала средна телесна повреда.
ц

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура e приключено разследването по досъдебно производство, водено срещу обв.Мирослав Георгиев, за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, б.“А“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК (нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС, последвано от причиняване по непредпазливост на телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено на пешеходна пътека)

С внесен от СРП обвинителен акт, Мирослав Георгиев е обвинен в това, че на 22.09.2017 г., около 19:00 часа, в гр. София, при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Тойота“, модел „Корола“ -  по бул. „Христо Ботев“, в района на кръстовището образувано с ул. „Неофит Рилски“, е нарушил правилата за движението по пътищата, като не спрял и не пропуснал пресичащия пешеходната пътека (тип „зебра“ пострадал А. М., като го блъснал с автомобила си. По този начин обв. Георгиев по непредпазливост причинил на М. многобройни счупвания на крайниците и снагата – счупване на лява раменна кост, дясна бедрена кост, кръстна кост и лява срамна кост (наранявания, покриващи признаците на „средна телесна повреда“). Извършеното от Георгиев деяние се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Предстои делото срещу Георгиев да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд. 


виж още ...